När Ulf Bjurbäck tog över företaget 2001 så rådde det ingen tvekan för Hans att fortsätta jobba som arbetsledare för Bjurbäcks Bygg. Han hade innan jobbat som snickare för Mats Bygg men på grund av en olycka skolade han om till arbetsledare.

hans-andersson-avtackning”Jag har jobbat med arbetsledning, kalkylering och offertskrivande under alla år hos Bjurbäcks, säger Hans. Verksamheten har vuxit från 8 personer till dagsläget med 20-talet anställda och projekten har blivit både större och mer utmanande. Med åren har också handläggningen kring försäkringsärenden ökat.”

Trots att vissa arbetsuppgifter varit roligare än andra har Hans aldrig tyckt att jobbet varit tråkigt. Det har varit kul att gå till jobbet varje dag.

Vad är hemligheten?

”Det handlar om engagemang, säger Hans. Visst har det förekommit uppdrag som inte löpt så smidigt som man önskat men att i slutänden kunna ta kunden i hand, att man är överens och kunden är nöjd – det är en seger!”

Vad skulle du vilja skicka med till unga hantverkare som börjar arbeta?

”Känn en yrkesstolthet! Även om jobbet just idag inte var det roligaste så gläds åt att det imorgon blir nya utmaningar. Har man ett engagemang och vill göra sitt bästa så kommer allt annat av sig självt: Man lär sig nya saker, får nya insikter, blir duktigare men framför allt så får man ett gladare liv!”

Nu har du fyllt 65 och blir ”friherre”, vad händer nu?

”Jag har inget direkt planerat. Eftersom vi äger en jordbruksfastighet med mark och byggnader så kommer jag att förvalta den bättre. Jag ska cykla och motionera mer och sen finns det självklart en del renoveringsprojekt. Jag kommer att sakna jobbet och arbetskamraterna otroligt mycket. Det kommer att lämna ett stort hål men det kommer att gå vägen och jag kommer att hålla kontakten.”

Du kommer att bli mycket saknad hos oss, Hans, men vi kommer också att hålla kontakten!